Midsommar ?☀️

I dag är man lite sliten, i går hade vi en fantastisk idyllisk midsommar vid vattnet med sol och värme.

DSC03101

Vi var utanför Oxelösund med Jockes kusin och hennes partner och ett par som var vänner till dem, jättetrevligt! Det var ett par år sedan nu man firade midsommar “på riktigt”.

DSC03115

Vi hann inte med dansen men vi tog iaf en promenad till midsommarstången och Hanna dansade lite runt den med Lucy, vi får gå och dansa Små Grodorna nästa år när Lucy går och kan dansa runt själv.

DSC03123

 

Dagen började dock inte perfekt. Den började med att jag flög ur sängen när det visade sig att vi försovit oss två timmar, och därmed skulle bli sena till lunchen. Sedan fick vi höra att det skett en olycka med lastbil på Södertäljebron så E4:an södergående var helt avstängd. I och med att vi försov oss så undgick vi faktiskt att sitta stilla i kö och med lite gps och rådgivning av poliser som stod här och där så körde vi runt på småvägar och kunde tillslut ta oss upp på E4:an längre söderut. Lastbilen som krockat såg vi faktiskt bogseras förbi oss, den var verkligen totalkvaddad. Jag har ingen aning om hur det gick för de två som åkte i lastbilen men vägen är iaf avstängd fortfarande, vi körde förbi nu på vägen hem och räcket på bron är helt böjt.

Vi kom ju iaf fram tillslut och fick i oss lite lunch. Efter det tog vi promenaden till midsommarstången i sommarvärmen och även om gungorna intill var alldeles för stora för Lucy så fann några andra nöjet i dem!

DSC03127

Efter att Oliwia motvilligt fått svalka sig i vattnet på vägen tillbaka så blev det bad i poolen och lite jordgubb-marräng-tårta (som var galet god).

DSC03107

DSC03096

DSC03098

DSC03097

Lucy fick inviga sin nya (och allra första) baddräkt och jag insåg att vara på djupt vatten är något man måste vänja sig vid (såklart liksom), hon var livrädd älsklingen. Hon klamrade sig fast vid mig och Jocke som en tok när vi gick med henne i poolen, kanske skulle gått på babysim med henne.

DSC03129

DSC03137

Men det kommer fler tillfällen där hon får lära sig att det är härligt att bada! Söt är hon iaf och jag tror nog att hon charmade alla där, hon och Oliwia, radarparet.

DSC03105

 

När Lucy lagt sig blev det grillning och sedan lite lekar och spel, det var jättegott och jätteroligt, och även om det inte blev vilt kändes det rejält i dag efter allt vin.

DSC03139

DSC03146

DSC03147

 

Vi hade ju ingen säng med till Lucy utan tog med hennes madrass och la på golvet och om det är någon som undrar varför man har spjälsäng till småbarn, här är svaret.

DSC03148

Haha!

 

I dag har vi badat mer i poolen, spelat ett för mig nytt sällskapsspel och nu är vi hemma och det är dags för Lucy att få välling och gå och lägga sig. Det blir nog relativt tidigt för alla i kväll, sjukt nöjd med årets midsommar är jag iaf.

DSC03093

 

This entry was posted in Vardag.