Fettisdagen 

Det finns en dag på året man måste äta semlor, i år vad det i dag. Sedan mår man lite illa för man är lite känslig mot grädde. 

Lucy gick med korgen på mataffären och skulle sedan hjälpa till att lägga upp varorna på bandet och blev arg när hon inte nådde. Hela förrådet med “klämmisar” (sådana där smoothies på påse) höll på att åka med i korgen men efter lite förhandlandde fick hon en av varje smak och kunde väl gå med på det då, även om hon helst hade velat fylla hela korgen… 

På vägen hem skulle hon stanna och leka lite och fastande för att plaska i en vattenpöl. Sedan kom hon på att det var blött och smutsigt och ville tvätta händerna så då gick vi hem. 

Det kommer fler och fler tvåordsmeningar nu, det är så kul! Någon treordsmening har jag hört också, men hon är så otroligt bra på att förmedla sig genom sitt kroppsspråk, tydliga gester och tecken. Hon är en riktig liten tänkare, vill gärna inte säga något nytt innan hon funderat på ordet ett tag. Jag känner igen den mentaliteten, jag vill gärna med ha så mycket information som möjligt och bildat mig en uppfattning innan jag provar något nytt. Jag tänkte på det när jag övningskörde för någon dag sedan, att jag vill kunna köra innan jag kör, men hur ska jag då lära mig köra? Vissa saker går inte att lära sig bara genom teori. 

Jag har hamnat i en dålig cirkel av en otrolig trötthet, dels säkert pga det här konstanta grå vädret, vilken lycka det kommer bli när våren kommer. Det känns iaf skönt att gå till jobbet, när det inte regnar, en promenad på morognen piggar upp lite. 

This entry was posted in Vardag.