Grill och första badet

Det har varit en riktigt somrig helg. I går grillade vi med våra grannar och vänner, precis som man ska göra på sommaren och det var jättetrevligt.

Vi grillade fläskkarré som jag marinerat, och det blev asgott! Lite stolt. Lucy tyckte tyvärr inte om det men hon är lite kinkig när det blir mer tuggmotstånd än köttbullar och korv, så hon åt grönsaker och frukt istället.

Det blev ganska tidigt ändå då Jocke skulle upp tidigt på morgonen och golfa. Jag blev hämtad av min syster Kajsa och Viktor under tiden och vi åkte ut till dem på Värmdö och badade. Först kollade vi in en lagun, det är häftigt att se det turkosa vattnet i kontrast till det annars färglösa vattnet i våra sjöar, men sedan åkte vi till ett mer badvänligt ställe.

Efter en picknick-lunch gick jag och Kajsa och badade. Viktor stod med Lucy på den lilla strandkanten och hon ville inte ens sätta ner fötterna i sanden först. Jag och Kajsa badade en stund och sedan gick jag upp och försökte få Lucy att känna på vattnet. I början stod hon så nära vattnet hon kunde utan att faktiskt vara i det, och öste vatten med en (sand)kakform formad som en anka som hon hittade. Den blev hon snabbt förtjust i och ganska snart så gick hon med på att ställa sig med fötterna i vattnet. Där stod hon sedan, och öste vatten i och ur ankformen tills sandbotten grävt ner hennes fötter och vi andra tröttnat.

När vi torkat i solen begav vi oss vidare och tittade på några kor i en hage tills Jocke kom och hämtade mig och Lucy. Vi var inne i hagen och tog skydd i skuggan i kanske två minuter, sedan insåg jag och Kajsa att kor är jävligt stora och ganska läskiga så vi ville inte vara kvar. Det var en kalv dock som var jättesöt, den hade jag gärna hälsat på.

 

Vi åkte bara hem en snabbis innan vi åkte till golfranchen. Jag är verkligen kass på att slå bollar. På slutet for i.a.f. inte alla helt åt helvete (de som kom någonvart) och man kan ju tycka att man ska lära sig någon gång hur man träffar en jävla boll. Men det är kul iaf. Lucy tyckte också det var kul och fick stå och försöka slå bollarna lite, vi får köpa små barnklubbor till henne, så gulligt.

 

Nästa vecka är det midsommar så en ledig dag, sedan har jag tre hela veckor kvar innan semestern. Det börjar kännas tungt nu innan ledigheten, jag behöver vila känner jag, så nu vid sommaren känns det skönt att jag bara jobbar förmiddagar.

This entry was posted in Vardag.