Midsommar 🇾đŸ‡Ș 

Det kÀnns som att midsommar Àr mer av en nationaldag Àn vad sjÀlva nationaldagen Àr. Kransar, midsommarstÄng, musik och sjÀlvklart sill och snaps, jag tycker midsommar Àr riktigt mysig. Fast jag Àter ju inte sillen, och kan inte pÄstÄ att snaps Àr gott men det ska ÀndÄ skÄlas med den med tillhörande snaps-visor. Midsommar har alltid en hÀrlig positiv kÀnsla och de senaste tvÄ Ären har det varit kanonvÀder.

Vi var i fÀboden uppe i HÀlsingland och Lucy vÄr Àlskling var sÄ vacker i sin sommarklÀnning och gick runt pÄ tomten och plockade blommor.

Vi Ă„kte till ett offentligt midsommar -firande med spelmĂ€n och majstĂ„ng men tyvĂ€rr var stĂ„ngen rutten sĂ„ den bröts av och föll just nĂ€r ringdansen skulle börja. Som tur var blev ingen skadad men det var ju en miss att inte kolla det lite noggrannare. 

Efter dansen Ă„kte vi tillbaka till fĂ€bon och grillade till middag, tyvĂ€rr blev det kyligt men vi hade det mysigt inne och satt uppe sent. 

PĂ„ midsommardagen Ă„kte jag med familj och Kajsa och Viktor en liten bit till till Ljusdal och hĂ€lsade pĂ„ slĂ€kten dĂ€r. Vi chillade och Ă„t lunch och Lucy hade jĂ€ttekul med deras barn, det Ă€r sĂ„klart en rolig omvĂ€xling att fĂ„ leka med andra barn frĂ„n oss vuxna Ă€ven om hon fĂ„r mycket uppmĂ€rksamhet. 

I dag Ă„kte vi hem, och Ă€ven om det Ă€r supermysigt att sova i tĂ€lt och gosa ner oss i sovsĂ€ckar allihop sĂ„ ska det bli skönt att sova i en sĂ€ng i natt. Jag tycker dock det Ă€r skönare att vara lite frusen Ă€n att det Ă€r för varmt nĂ€r man ska sova. I tĂ€ltet var det alldeles lagom med en understĂ€llströja och det drog lite kyligt frĂ„n ventilationen. I vĂ„r lĂ€genhet Ă€r det varmt Ă€ven utan tĂ€cke och med fönstret öppet. Lucy blir en liten kamin nĂ€r hon sover, hon hade sparkat av sig tĂ€cket nu nĂ€r jag tittade till henne, vi borde verkligen ha AC i husen i Sverige ocksĂ„. 

Till middag gjorde jag och Lucy pannkakor, hon fick hjĂ€lpa till att hĂ€lla i och vispa, hon har blivit sĂ„ pass stor nu och tyckte det var jĂ€ttekul. 

This entry was posted in Vardag.