Åre 🏞

I morgon Ă„ker vi till Stockholm igen och förbereder inför jobbstart om en vecka. Jag ser inte fram emot att packa upp och tvĂ€tta klĂ€der för tvĂ„ veckors packning, men det ska Ă€ndĂ„ bli skönt att komma hem. Som avslut Ă„kte vi till Åre och cyklade och sov pĂ„ spahotellet Copperhill. Bike park 

Vi var inte beredda pĂ„ den högre nivĂ„n pĂ„ cyklingen Ă€ven fast vi varit dĂ€r, vi har blivit sĂ„ vana nu med stigcykling. Jocke vande sig snabbt men jag kĂ€nde att det var lite svĂ„rt fast Ă€ndĂ„ kul. Jag ramlade tvĂ„ gĂ„nger, första gĂ„ngen frĂ„n toppen nĂ€r jag halkade i snön (japp, jag halkade i snön i juli). Jag hade otur och fick nĂ„gon del pĂ„ styret in i benet sĂ„ smalbenet Ă€r blĂ„tt och lite svullet nu. Andra gĂ„ngen ramlade jag pĂ„ en stenig och ojĂ€mn vĂ€g… 

Vi tog liften upp till toppen fast vi tvekade först dÄ det blÄste sÄ mycket. Toppen lÄg i den tjockaste dimman jag varit i, det var riktigt hÀftigt men lite smÄlÀskigt.

Det Àr en rolig vÀg ner med fin utsikt (dimman lÀttade en bit ner).

Vi hann med 3-4 timmars Ă„kning och sedan var det dags att checka in pĂ„ hotellet. Vi fick lĂ€mna in cyklarna i ett förrĂ„dsrum och fick Ă€ven uppgradera rummet till en svit. Copperhill

Rummet var helt underbart och temat med brons, trÀ och sten Àr precis i vÄr smak, mysigt och snyggt.Mat

Vi blev imponerade av maten. Till förrĂ€tt blev det musselsoppa och hör och hĂ€pna jag tyckte om den! Jag Ă„t upp varje mussla och droppe, den var sĂ„ vĂ€llagad att ingen havssmak fanns kvar och jag hörde servitrisen hĂ€lsa frĂ„n mig till kocken, det var kul. 

Till varmrÀtt blev det kycklingfilé med tryffelsÄs och ugnsrostad potatis, det var supergott men tack vare förrÀtten blev jag sÄ mÀtt att jag inte orkade allt. DÀremot slank en havtornsorbé ner till efterrÀtt, syrlig och god.

Efter middagen satte vi oss i loungen med varsin drink. Jocke körde sin standard, old fashioned, och jag drack baileys coffee, mm det var gott.

Frukostbuffén var ocksÄ en höjdare, jag Ät mest plÀttar och Jocke tog som vanligt korv med Àggröra, sedan Ät vi banan-chokladkaka och croissant med nötkrÀm, riktigt gott.


Spa

Det bĂ€sta och sjĂ€lva huvudsyftet med hotellvistelsen, spat. Det var fantastiskt och vi sa det att det borde bli tradition att avsluta semestern med spa, förra Ă„ret var vi pĂ„ Yasuragi. 

Vi satt i de varma kĂ€llorna inne och ute, bastade och bara slappnade av. Jag simmade Ă€ven lite i den djupare poolen men mest satt vi bara och tog det lugnt. 

PĂ„ förmiddagen i dag fick vi massage och ansiktsbehandling. Det var en vĂ€lbehövlig massage och jag hade kunnat ligga dĂ€r nĂ„gon timme till och lösa upp lite knutar. Det var första gĂ„ngen för bĂ„de mig och Jocke med ansiktsbehandling och det var skönt och kĂ€ndes frĂ€cht, kul att testa nĂ„got nytt ocksĂ„. Efter behandlingen fick vi sitta i ett relaxrum med stora soffor och fĂ„töljer och bara vara i den dova belysningen. 

Vi tog ett sista bad innan vi lĂ€mnade hotellet och gjorde oss redo att lĂ€mna Åre.

Åre chokladfabrik 

Vi stannade till pÄ chokladfabriken och köpte nÄgra strutar, det tog ett tag innan jag kunde bestÀmma mig. Det Àr tur att vi inte bor nÀra, allt ser sÄ gott ut dÀr inne, men jag sÄg precis att de har en webshop haha!

Vi sĂ€ger hejdĂ„ fjĂ€llen för den hĂ€r sommaren, bĂ„de HelagsfjĂ€llet och Åre har gjort sitt och storstan vĂ€ntar med buller och bĂ„ng. 

This entry was posted in Cykling.