Jul

De röda dagarna är snart slut, vilken tur att man hade lite semesterdagar över så man kan ta det lugnt några dagar till. Jag hade helst velat vara hemma två veckor men det räckte inte dagarna till då jag slutar i januari för studier, men jag jobbar i.a.f. bara tre dagar nästa vecka.

Julafton har kommit och gått, vi hade det jättemysigt hemma hos Kajsa och Viktor och Lucy blev så glad när tomten kom med paket. Hon fick söta hårsnoddar med rosetter, en brandbild med tillhörande “bilbana”, en kanin som hoppar och viftar på öronen, sockor och en jättefin Santoro tygdocka.

Till hennes kusin Alva hade vi köpt en supersöt sparkdräkt från Disney Store med Nalle Puh.

 

Hon är så fin på Alva, klappar försiktigt och verkar så omtänksam, jag ser verkligen fram emot när de kan leka tillsammans.

Till Jocke köpte jag en klocka vilket han behövde och önskade sig och jag sitter och skriver på min nya laptop, japp, jag fick en laptop i julklapp, det hade jag inte väntat mig! Han tänkte att jag kunde behöva en i skolan, älskling.

 

Det var första året jag åt vegetarisk julmat. Jag saknade inte skinkan så värst, jag tycker annars det är väldigt gott med äppelmos. Jag hade gjort sojafärs-bullar, potatisgratäng och cheescake, och pappa gjorde sin årliga stuvade grönkål som är så jäkla god.

På morgonen när vi klev upp på julafton låg det tre klappar under granen. Jag fick de hårnålar med pärlor jag önskat mig, Jocke fick nya mjukisbyxor efter att jag tröttnat på att se hans med stora hål, och Lucy fick en docka med tillhörande badbalja och nappflaska.

 

I dag var Kajsa och Viktor över på middag, jag och Jocke bjöd på en thailändsk grönsakswok med tofu, det var första gången vi gjorde den och det är nog min nya favoritwok, shit vad god den var!

Lucy skulle vara vacker tjej i sina röda klänning så det fick hon vara. Sedan ville hon att Kajsa skulle gå och lägga sig med henne i hennes säng när de skulle åka och det var dags för Lucy att gå och sova, det är kul att hon tycker om dem så mycket.

Jag är trött själv, det känns som att jag aldrig tar igen sömnen, jag ska försöka komma i säng snart och inte vara uppe efter tolv. Jag ska börja med socker-detox också, garanterat att det beroendet påverkar humöret och tröttheten. Fördelen med att det är så varmt nu i december är att jag kunde gå ut och springa i dag. När det är plusgrader regelbundet så ska jag ta tag i träningen och komma ut och springa ett par gånger i veckan.

Vad gäller resten av ledigheten så har vi inga planer utom på nyår vilket känns skönt, vi kan bara göra det vi känner för och fixa det hemma som inte blivit av för att tiden och orken inte funnits där. Vi (Jocke egentligen) har satt upp krokar till Lucy så hon kan hänga upp sina kläder själv, satt fast bokhyllan i hennes rum, åkt till tippen med berget av saker som skulle återvinnas (nu kan man faktiskt se vår hall igen!), och jag har rensat lite bland Lucys kläder och fixat hennes garderob. Hon är nu 94 cm och väger 15,5 kg, och snart fyller hon tre! Vår älskade fina tjej.

This entry was posted in Vardag and tagged .