Familjeutflykt

Vi packade ryggsäckarna med ostmackor, varm choklad, gasolköket och vegoköttbullar och potatis och åkte ut till Lovön. Vi gick in en liten bit i skogen tills vi kom till en grillplats med utsikt över vattnet där vi satte oss och åt.

Oliwia sprang omkring, lycklig över att få vara i skogen igen, och Lucy satt bredvid mig och Jocke på stocken och sa att det var mysigt i skogen, och det kan man ju inte förneka.

Den här tiden på året hinner ju dock solen knappt gå upp innan den går i ner igen så det började snabbt skymma. Lucy var jätteduktig på att gå över rötter och stenar fast det var rätt halt på vissa ställen och det var lite otäckt att klättra över stora stockar. Hon är lite försiktig av sig den tjejen, men bara hon inser själv att hon kan så går det jättebra, helst vill hon hålla en i handen när hon går omkring, så man får pusha henne lite för att hon ska upptäcka sin egen balans och öka sin självsäkerhet.

När vi kom till bilen var det nästan mörkt och vi åkte hem och tog det lugnt resten av eftermiddagen.

Det är så roligt att hitta på saker med henne nu när hon är så pass självständig och kan säga vad hon vill och verkligen kan leka rollekar. Hennes favoritlek med oss är att leka doktor med hennes doktorsväska från “Doktor McStuffins” serien. Hon ska lyssna på hjärtat med stetoskopet, som hon även kan säga, och säger “låter mycket bra”, och så får vi en spruta och “den gör inte ont, du får klistermärke sedan” och sedan får vi ett klistermärke, som är helt påhittat men det ligger minsann där i handen och tro inte att hon inte ser om du inte håller det ordentligt, då säger hon åt dig att du tappat det. Hon har ju varit en del hos doktorn med hennes förkylningsastma bl.a. så det fastnar väl, och så är Doktor McStuffins roligt, men favoritprogrammen just nu är nog Jordgubbslisa och Paw Patrol. Bamse går ju alltid hem också, jag tänkte att vi skulle se den nya Bamse-filmen tillsammans, jag längtar tills hon blir stor nog att kunna sitta still och koncentrera sig så vi kan gå på bio på barnfilmer.

I morgon är sista dagen på året, som alltid har det gått fort, jag minns förra nyår som om det vore mindre än ett år sedan.
Jocke och Lucy sover redan så det blir väl upp till mig att ta Oliwia på sista rastningen så jag kan gå och lägga mig jag med. Jag hade velat fortsätta titta på Attack on Titan men det kan jag inte göra utan Jocke så det får väl bli en annan dag. Lika bra, det går inte att slita sig när man börjat, vi har suttit uppe till 1-2 på natten de senaste dagarna och sett om första säsongen och börjat på säsong två. Riktigt bra serie.